Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Megnyíltak a 2020-as XV. kerületi pályázatok járda-felújításra, társasházak felújítására, társasházak kamerarendszereire, a komposztáló keretekre, valamint az esővízgyűjtőkre.

Önerős járda-felújítási pályázat

A képviselő-testület a 2020-as kerületi költségvetésben 80 millió forintot biztosított az önerős járda-felújítási pályázathoz. A pályázat elsődleges célja az, hogy az Önkormányzat a lakosság ill. az egyes szervezetek igénye alapján, a finanszírozásba való bevonásukkal végezze el a rossz műszaki állapotban lévő szakaszok teljes felújítását.

A pályázaton részt vehetnek a felújítandó járdaszakasz mentén lévő ingatlanok (lakóingatlanok, telkek stb.) tulajdonosai/használói, valamint a képviseletükben eljáró személyek és szervezetek. Pályázatot nyújthatnak be:

 • magánszemélyek (tulajdonos / résztulajdonos / haszonélvező / bérlő / használó stb.);
 • társasházak, lakásszövetkezetek képviselői (a lakossági közgyűlések döntése nyomán);
 • nonprofit szervezetek (egyházak, alapítványok, egyesületek stb.);
 • gazdasági társaságok.

A pályázaton résztvevő magánszemélynek és szervezeteknek az illetékes Bizottság döntése után, a felújítási munkálatok megkezdése előtt kell pályázati önrészt fizetniük, melynek összege 2020-ban: 2000 Ft/négyzetméter egységesen.

A pályázati feltételeket az illetékes bizottság (Kerületfejlesztési Bizottság) elfogadta, így a pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap felhívás csatolmányaiból letölthető, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Bp. Bocskai u. 1-3. – Illyés Gy. utca sarok) elérhető. A pályázati adatlapokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata, valamint a Városgazdálkodási Főosztály – Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen – folyamatosan fogadja, a költségkeret kimerüléséig vagy legkésőbb 2020 augusztus 25., keddig.

További részletes információt a pályázati kiírásban és a pályázati adatlapon olvashatnak, valamint érdeklődhetnek a Városgazdálkodási Főosztályon is (tel: 305-3238).

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Társasházak és szövetkezeti lakóépületek felújítási és karbantartási pályázata

A XV. kerület 2020-as költségvetésében 75 millió forint forrást biztosítottak társasházak és szövetkezeti lakóépületek felújítási és karbantartási munkáinak a támogatására. A pályázaton a XV. kerületi 2 lakásos és ennél nagyobb lakásszámú társasházak és szövetkezeti lakóépületek közös tulajdonban álló épületrészeinek, elemeinek felújítása és karbantartása érdekében kamatmentesen visszatérítendő utófinanszírozott támogatást nyújt.

A támogatás a pályázat tárgyát képező felújítás bruttó összköltségének maximum 50 százaléka lehet. Az egy pályázónak nyújtható egyösszegű támogatás felső határa 5.000.000 forint. A pályázatban szereplő felújítási munkák támogatása utófinanszírozással, tehát a felújítás műszaki átadás-átvételét, az elszámolás benyújtását és elbírálását követően történik. Az elnyert támogatást az önkormányzat az összeg lehívását követően legfeljebb öt évig terjedő időtartamra kamatmentes, havi egyenlő részletben történő visszafizetési kötelezettség vállalása mellett, felújítási támogatásként biztosítja.

A felújítási és karbantartási pályázat beadásának véghatárideje: 2020. október 30. (péntek) 10 óra, vagy a pályázati keret kimerülése.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap és mellékletei a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A pályázatokat a Hivatal nyitva tartási ideje alatt folyamatosan a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.) a pályázati keret kimerüléséig fogadja, valamint a pályázatok beküldhetők a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre is. A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni a 305-3314-es telefonszámon lehet.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Társasházak és szövetkezeti lakóépületek kamerarendszer pályázata

Társasházak és szövetkezeti lakóépületek pályázhatnak kamerarendszer telepítésére. A pályázat keretösszege 5.000.000 forint. A társasházak, illetve szövetkezeti lakóépületek bejáratonként elnyerhető maximális támogatás összege 100.000 forint.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap és mellékletei a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A pályázatokat a Hivatal nyitva tartási ideje alatt folyamatosan a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.) a pályázati keret kimerüléséig fogadja, valamint a pályázatok beküldhetők a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre is.

A kamerarendszer telepítési pályázat véghatárideje: 2020. november 30. (hétfő) 10 óra

A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni a 305-3314-es telefonszámon lehet.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Önerős pályázat komposztáló keret

A képviselő-testület 2020-ban is forrást biztosít a lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése érdekében a kerti zöldhulladék háztartási hasznosítására. Minimális lakossági önerő vállalása mellett – 2000 Ft. – műanyag komposztáló keret elnyerésére pályázatot ír ki, melynek költségkerete 8 millió Ft.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető.

Pályázatot nyújthat be:

 • magánszemély;
 • társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);
 • nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);
 • intézmény;
 • gazdasági társaság.

A komposztálási program beadásának véghatárideje: 2020. szeptember 30.

A költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok közleménnyel lezárulnak.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Önerős pályázat lakossági csapadékvíz gyűjtőedény igénylésére

A lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése érdekében a csapadékvíz hasznosítására. Minimális lakossági önerő vállalása mellett – 2000 forint – csapadékvíz gyűjtőedény elnyerésére pályázatot ír ki, ennek költségkerete 7 millió forint.

Pályázatot nyújthat be:

 • magánszemély;
 • társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);
 • nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);
 • intézmény;
 • gazdasági társaság.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap a lenti oldalon letölthető, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A csapadékvíz gyűjtő program beadásának véghatárideje: 2020. szeptember 30. A költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok közleménnyel lezárulnak.

Forrás: bpxv.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

Tájékoztatás a Tervtanács üléseinek időpontjairól
Újpest Önkormányzata megbízásából az Újpesti Sajtó Kft. fotópályázatot hirdet. A kiválasztott képekből kiállítás nyílik az Újpesti Kulturális Központ - Ifjúsági Házban, és a legjobbak a 2021-es...
26 milliárd forintról 32 milliárdra nőtt az új Néprajzi Múzeum megépítésének költsége a Városligetben – írta az Átlátszó. A munkát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a...
Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló Tűzoltóság homlokzatát, A kovász is lehet híd című alkotás Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült.
A CivilZugló Egyesület másodszor festette ki a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal Tábornok utcai aluljáróját. A munkában gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek.
Köszöntötték a karanténkonyha kiválóságait.
A Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes koordinálta Béke téri projekt I. ütem beruházásnál az Irányító Hatóság döntése alapján a tervezési folyamatokat követően...
Budapest csak magára számíthat, az államra nem, így hatványozottan meg kell becsülni azokat, akik nap mint nap működtetik a várost.
Hajnalban a Városliget környékéről jelentettek be egy éppen folyamatban lévő autófeltörést.
Dr. Tóth József polgármester a veszélyhelyzetre való tekintettel átruházott hatáskörben úgy döntött, az idei évben nem kerül sor a szokásos nyári óvodai és bölcsődei bezárásokra.
Hónapokig tartó egyeztetés után Újpest Önkormányzata és az FKF szakemberei megállapodtak arról, hogy 5 új üveggyűjtő szigetet helyeznek ki Újpest-szerte.
Rövidebben lesz nyitva a három XV. kerületi vásárcsarnok.
Vígszínházi munkáját befejezi, visszavonja a Vígszínház vezetésére beadott pályázatát Eszenyi Enikő, a teátrum eddigi igazgatója.
Mintegy kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet egy garázssor mögött Budapest XIV. kerületében, a Francia úton, a tűzben egy 50 négyzetméteres bódé is leégett. A romok között egy holttestet...
A Kormány és Budapest Főváros Önkormányzata döntése értelmében a március 15-i központi ünnepség, és a Fővárosi Önkormányzat megemlékezése is elmarad.
Vaju Viktória az MSZP-LPL13 jelöltje nyerte a 9-es számú egyéni önkormányzati választókerületben, március 1-jén megtartott időközi választást. A választásra a korábbi képviselő lemondása miatt...
A Budapesti Rendőr-főkapitányság két darab négyhengeres, egyenként 650 köbcentis motorkerékpárt adományozott a Budapesti Polgárőr Szövetségnek.
Nevében és szerepében is forrás lesz Rákospalota most épülő református óvodája, amelynek tervezését a XV. kerületi önkormányzat is támogatta. Az építkezésről, az eddig vezető útról és a még előttük...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó